• Nederlands
    • Fries

Cursussen & ontspanning in het Terschellinger bos aan het strand

Een centrum van ontmoeten, bezinning en cultuur. Ontdek het cursusaanbod of kom overnachten; alleen, samen of in groepsverband.

Meer over ons

Cursussen

Creativiteit en ontspanning gaan hand in hand bij de Folkshegeskoalle. Vakantie en zelfontplooiing op Terschelling.

Meer informatie

Schoolreizen

Een prachtige plek voor groepen en scholen: Fijne slaapzalen, goede verzorging & veel natuur om in te spelen en van te leren

Voor scholen

Direct boeken

Boek snel en gemakkelijk een kamer bij Folkshegeskoalle. 
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op. Let op! Cursussen kunt u hier niet boeken.

Boekingen verlopen via Booking.com

Folkshegeskoalle

De Folkshegeskoalle is een centrum van ontmoeten, bezinnen en cultuur op Terschelling. Wees welkom om hier te genieten, in het bos bij het strand. Alleen, samen of met een groep; in een boskamer, een appartement of in onze groepsaccommodaties.

Er is ruimte voor groepen tot 100 personen en er zijn verschillende zalen voor cursussen, recreatie of vergaderen. We bieden onderdak aan vele creatieve en inspirerende cursussen en workshops en aan groeps- en schoolreizen. Onze Friese roots zijn zichtbaar aanwezig, zoals in de cursussen Friese taal en cultuur.

De Folkshegeskoalle is kleinschalig en veelzijdig. Onze maaltijden zijn licht en smakelijk, bereid met verse ingrediënten.
De accommodaties zijn in vriendelijke Scandinavische stijl gebouwd op de fundamenten van voormalige bunkers en ligt op een prachtige locatie aan werelderfgoed Waddenzee.

Lees verder...

Scholen

Schoolreis? Folkshegeskoalle, een geweldige ervaring! Op schoolkamp naar Terschelling! Bij het strand van Hoorn op Terschelling ligt een ideale locatie: de Folkshegeskoalle Schylgeralân. Op ons terrein tussen bos en duin liggen meerdere gebouwen met in totaal 100 slaapplaatsen. Van twee- en vierpersoonskamers tot grotere slaapzalen. Voor schoolgroepen is een grote recreatiezaal en groepsruimte beschikbaar. En... Read more »

Lees meer...

Over ons

Missie en visie De Folkshegeskoalle Skylgeralân verzorgt en organiseert meerdaagse cursussen en stelt faciliteiten beschikbaar voor activiteiten die een educatief of (sociaal-)cultureel karakter hebben. Daarbij hebben cursussen en activiteiten die Friesland en de Friese taal en cultuur betreffen, prioriteit. De Folkshegeskoalle is een ontmoetingsplek midden in de natuur met wortels in de Friese gemeenschap. Historie... Read more »

Lees meer...

Onze cursussen

Educatie, natuur en ontspanning zijn de ingrediënten voor al onze cursussen.
Ontdek zelf alle mogelijkheden.